Vastgoed

Op dit gebied is de notaris onontbeerlijk. Hij geeft je raad over de juridische en mogelijke fiscale aspecten van uw transactie en zal je dossier in goede banen leiden tot aan het ondertekenen van de originele akte.

Wil je kopen ?

Hij zorgt voor de rechtszekerheid van de transactie. Richt je tot hem van zodra je begint te onderhandelen en zeker nog voor het formuleren van een bod wanneer je een onroerend goed aankoopt. Een bod is namelijk bindend en met een goed opgesteld bod vermijd je onaangename verrassingen. Zijn er meerdere kopers, dan kan hij je inlichten over de modaliteiten.

Wil je verkopen ?

Aarzel in dat geval niet om je notaris in te schakelen vanaf de eerste stappen van je project. Hij zal je helpen en begeleiden bij het bekomen van alle formulieren en documenten die je nodig hebt om je onroerend goed te koop te stellen.

Onthoud bovendien volgende nuttige raad bij de verkoop van een onroerend goed: teken geen enkel bindend document zonder het eerst aan je notaris te hebben voorgelegd. Want een document dat niet door je notaris is nagekeken, kan onvoorziene gevolgen hebben.